Kako pomemben je prvi vtis kupca o prodajalcu?

Američani pravijo: »Nikoli več ne dobiš nove priložnosti, da bi lahko popravil slab prvi vtis.«

V prvi minuti pogovora si o sogovorniku ustvarimo prvi vtis. Vzpostavi se temelj odnosa za čas pogovora, lahko celo celotnega odnosa med vami in stranko. Zato je v trenutku vzpostavljanja prvega vtisa zelo pomembna vaša sposobnost, da pri stranki vzbudite zaupanje in vzpostavite čim bolj oseben, povezujoč odnos. Pri vzpostavljanju prvega vtisa delujejo vsa naša čutila. V enotno sliko se zlijejo zaznave vida, sluha, tudi vonja, celo otipa.

Uspešno speljana oz. nadzorovana vzpostavitev dobrega prvega vtisa

Potek vzpostavitve prvega kontakta lahko usmerjate s pomočjo preprostega seznama zaokroženih tem, ki si ga pripravite po lastni presoji:

  • Pomembno o meni osebno.
  • Pomembno o meni poklicno.
  • Zakaj sem stranki najprimernejši sogovorec?
  • Pomembno o mojem podjetju.
  • Kakšne posebne koristi to prinaša moji stranki?
  • Kakšen osebni vtis želim napraviti na stranko?
  • Kaj naj si stranka misli o mojem podjetju?
  • Pozitivne navezovalne točke za vzpostavitev oz. izgradnjo odnosa s stranko.

Pri predelavi tega seznama ni cilj neposredna vključitev posamezne točke v pogovor s stranko. Cilj je samo vzpostavitev lastnega odnosa in prepričanja do naštetih vprašanj. Ko boste na zgornja vprašanja imeli jasne odgovore in boste vanje tudi verjeli, bo vaš nastop izredno prepričljiv in verodostojen. To je vaš cilj!

Pomembnost vodje prodaje

Ali dovolj časa in pozornosti posvečate delu svojih vodij prodaje?

Vodilni strokovnjaki s področja prodaje se strinjajo, da je dobro delo vodij prodaje eden od ključev do uspeha podjetja. Obvladati morajo upravljanje in učenje prodajalcev, biti pri tem izjemno potrpežljivi in vztrajni, delovati proaktivno in ustvarjati timsko vzdušje.

Več

Začnite povečevati svojo prodajo!

Kliknite na spodnjo povezavo in v spletnem obrazcu oddajte podatke za brezplačno oceno prodajne usposobljenosti vaših prodajalcev in vodje prodaje. Poslali vam jo bomo v roku 1-3 delovnih dni. Če bomo ugotovili, da bi vam naša pomoč povečala prodajo, bomo k analizi priložili še okvirni predlog za izvedbo usposabljanja vaših prodajalcev in vodje prodaje ter predlog za prodajno usmerjeno nagrajevanje.

Brezplačna ocena prodajne usposobljenosti

Kontakt

Tel.:
051 377 865
 
 
Prodajalec.si
Adverto d.o.o.
Ribniška ulica 4
2000 Maribor
 
Email: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Na spletnih straneh Prodajalec.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo udobno prebiranje vsebin. S klikom na spodnji gumb "Sprejemam" boste dovolili uporabo vseh Prodajalec.si piškotkov in si s tem zagotovili vse prednosti uporabe naše spletne strani. Podrobnosti o uporabi piškotkov na naši spletni strani so na voljo TUKAJ.

  Sprejemam vse piškotke te spletne strani.
EU Cookie Directive Module Information